dinsdag, oktober 03, 2006

Taormina



Dinsdag 3 oktober

De reden om op deze camping neer te strijken was om naar het stadje Taormina en de Etna te gaan. Taormina is een heel oud stadje, hoog tegen een berg aangebouwd. Sicilië is al van ver voor de jaartelling bewoond. Eerst door eerbare dus onbekende ?inboorlingen?, daarna in wisselende samenstellingen, Grieken, Carthanen, Romeinen, Arabieren, Noormannen, Spanjaarden, enz., enz. Taormina was al vanaf de Grieken bekend, dus bestond al enkele honderden jaren voor Christus. Met een camper kan je er niet in de buurt komen, maar daar hebben we nu juist de scooter voor bij ons. Op naar Taormina. Het was even zoeken en veel meer stijgen (goede investering, zo?n scooter in plaats van fietsen), maar we vorderden gestaag. Toen we niet meer wisten waar we waren hebben de scooter maar geparkeerd, en binnen 100 meter lopen waren we waar we wilden zijn (oké, oké, ik geef toe, meer geluk dan wijsheid, maar toch..)
Taormina is een buitengewoon leuk stadje met fantastische uitzichten over de zee en de Etna. Van al het oude is niet zoveel meer bewaard, daarvoor is hier teveel gevochten en alle aardbevingen en uitbarstingen hebben hun sporen nagelaten. Wel is er nog een zeer indrukwekkend Grieks theater en heel veel 18e eeuwse barokke gebouwen. Na de lunch zijn we op ons gemak weer richting camping gegaan, met een mooie omweg langs enkele prachtige baaien hier.
Vanavond zijn we net als gisteren gaan eten in het lokale restaurantje. Dat is echt een feest. Nadat je binnen bent komt de kok bij je aan tafel zitten om met je te bespreken wat je wil eten. Dat is een soort van voelen en aftasten in drie talen (althans?) waarin ?besproken? wordt wat wij zouden willen eten en wat hij aan ingrediënten voor handen heeft om iets van te maken wat daar op lijkt. Die ervaring op zich is al prachtig en als je dan het eten proeft?. heerlijk! Eigenlijk willen we hiervoor alleen al nog een dagje blijven. Posted by Picasa