zondag, september 17, 2006

De dag begon hectisch


Zondag 17 september

Het vertrek uit Pisa was een hele klus, want het heeft hier de afgelopen dagen zeer fors geregend. Zo fors dat het zelfs het Nederlandse journaal heeft gehaald, aldus een zeer betrouwbare bron. De wielen waren dan ook best wat weggezakt in de modder en voor dat je het weet zit je vast en/of draaien de wielen door. Dat was vanochtend echter niet ons enige probleem. We stonden onder een soort afdekzeilen tegen de zon (niet lachen!). Toen we er onder gingen staan waren ze droog en konden we er gemakkelijk onder, maar door alle regen waren ze nu nat, zwaar en lagen ze op het dak. Dat was een geweldige hinderpaal want ze konden achter dakluiken, satellietschotel en antenne blijven haken. Aan de ene kant moesten we als we eenmaal in beweging waren snel doorrijden om niet vast te komen zitten in de modder, aan de andere kant een scherp oog houden op het dak?. Om een lang verhaal kort te houden, het is niet zonder schade afgelopen. Een dakluik is beschadigd, maar niet zodanig dat we er hinder van zullen hebben. Wel werk voor Camper Centraal, dus best een beetje balen hoor.
Het eerste doel van vandaag was Lucca. Een oude stad, al in 180 v C door de Romeinen gesticht, dat in de middeleeuwen geweldig indrukwekkend grote stadswallen heeft opgeworpen om onafhankelijk te blijven. Het geheel is nog vrijwel intact en als je het ziet begrijp je direct waarom zelfs de zeer machtige Medici familie uit Florence hier ?om de hoek? er nooit in is geslaagd deze stad in te lijven.
Het was er erg druk met een onwaarschijnlijk grote rommel/curiosa/antiek markt van echt honderden kraampjes door de hele stad heen. Een liefhebber zou er niet weg te slaan zijn geweest. Wij wel, na de lunch zijn we een rondrit door het - best wel aardig hoge - gebergte hier gaan maken en uitgekomen in Montecatini Terme. Morgen op naar Florence. Posted by Picasa