woensdag, oktober 18, 2006

Syracuse? Helaas vandaag niet.

Zondag 15 oktober

Vandaag was de dag van het laatste belangrijke culturele doel in Sicilië, Syracuse. Een plaats waar al minstens 20000 jaar mensen wonen, de eerste Griekse nederzetting, de plaats waar Archimedes is geboren en begraven.
Het logistieke probleem is dat op zondag (vandaag) het belangrijkste wat we willen zien al om 13.00 uur gesloten is. Omdat maandag alles totaal dicht is was het plan om (voor ons doen) echt vroeg op te staan. Nu, vroeg wakker worden hoefde niet want om 6 uur begon het toch te onweren en te regenen, je zat rechtop in bed! En ja, het heeft natuurlijk niet veel zin om voor dag en dauw op te staat om in Syracuse weg geregend te worden. Dus hebben we de wekker maar weer uitgezet en zijn we uiteindelijk weer in slaap gesukkeld toen we aan het onweer waren gewend. Het is overigens onwaarschijnlijk hoe hard het hier kan onweren, of dat aan de nabijgelegen bergen ligt of aan iets anders weet ik niet, maar zo maak je het in Nederland nooit mee. Uiteindelijk bleek het inde loop van de dag wel mee te vallen met de regen, maar het had gezien de logistiek weinig zin meer om te later vertrekken. Morgen beter.

Het weblog is hier al twee avonden niet uitgegaan, dat zal vanavond wel niet veel anders zijn. Ik hoop dat we in beeld zullen blijven.