vrijdag, oktober 20, 2006

Terug naar het vaste land

Vrijdag 20 oktober

Ondanks dat het gisteravond laat was geworden waren we vroeg op. De reden waarom het gisteravond laat werd begint bij het feit dat we hier voor de vierde keer met hetzelfde stel Duitsers op dezelfde camping stonden. Hele aardige mensen waarmee we al een paar keer een praatje hebben gemaakt. Toen wij het lokale restaurantje binnen liepen zaten zij er al en wij werden uitgenodigd bij hun aan tafel te komen zitten. Met enige schroom in het hart hebben we het gedaan, want een hele avond Duits spreken terwijl er vooral Engelse woorden boven komen drijven is best een opgave. Echter, naarmate de rot wein vloeide ging het Duits steeds beter en nu komen er opeens vooral Duitse woorden bovendrijven?

We hebben vandaag Sicilië achter ons gelaten. Per saldo hebben we er bijna drie geweldige weken gehad. Het is een prachtig eiland met heel veel uiteenlopen bijzondere zaken die het bekijken meer dan waard zijn. Met het weer hebben we bepaald geen pech gehad, het was meestal droog terwijl het op het eiland wel degelijk frequent zeer fors geregend heeft. Het enig minpunt is de hoeveelheid vuil die langs wegen en parkeerplaatsen slingert. Vooral in het zuidelijke deel gooit men alles wat men kwijt wil zonder enige wroeging zo de auto uit op straat. Resultaat: Een grote troep.

We waren snel van het eiland af, de veerboot lag al op ons te wachten. Daarna een goede 500 kilometer autostrada. Fluitje van een cent? Nou, nee. Van de 500 kilometer is zeker 350 kilometer bouwput met twee smalle banen zonder inhaalmogelijkheden. Dat schiet niet op!
Het was dus toch al wat later toen we Pompeï binnenreden, het doel van vandaag (en morgen). Onze camping zou tegenover de ingang van de opgegraven stad liggen. Nu zou je denken dat de weg naar wat toch een van de bekendste attracties ter wereld moet zijn goed aangegeven zou zijn en dat je dus zo naar de camping kan rijden. Niks daarvan! We rijden binnen tien minuten twee keer fout (nog nooit gebeurd) en moeten tegen de verkeersstromen in omkeren. Maar alles is uiteindelijk goed gekomen en we zitten vlak bij de ingang. Morgen Pompeï