dinsdag, oktober 24, 2006

Duitsland

Dinsdag 24 oktober

We werden op dezelfde manier wakker als gisteren, met motregen en wolken die om de camper dreven. Het eigenlijke idee om via, via, nog enkele dagen uit te trekken om naar huis te gaan. Maar het weer van de laatste dagen en de ook laatste weersvoorspellingen zijn weinig opwekkend, dus besluiten we dat het mooi is geweest. We gaan naar huis.
Voor de goede orde, we hebben helemaal niets te klagen gehad over het weer. Integendeel, we hebben juist heel veel geluk gehad. In zoverre, dat op het moment dat wij op een bepaalde bestemming waren het weer daar goed was. Zodra wij vertrokken, begon het vaak te regenen, maar daar mogen wij natuurlijk niet over klagen. Wij hebben deze reis nog geen hele dag door slecht weer in het water zien vallen!
Maar nu is de reishonger even gestild. Niet alleen cultureel zijn we aardig overvoerd, het zou ook weer erg leuk zijn het thuisfront weer te zien.
Vandaag door de bergen naar Duitsland. Het weer werd gedurende de trip beter, zij het dat het geweldig hard waait. Daarvan maakte zelfs de wereldomroep gewag, ze hebben gelijk gehad. We zijn in de buurt van Stuttgart naar een camping gegaan die in de cijferwaardering van de ANWB een 10 had voor het restaurant, wel dertig kilometer extra heen en terug. Ik ben niet zo´n gelover in dit soort cijfers, maar eerlijk is eerlijk, het diner was de omweg meer dan waard.
Het enige andere bijzondere van vandaag waren de prachtige herfsttinten die de bomen in Oostenrijk en Duitsland inmiddels aangenomen hebben. De bossen zijn hier zeer gemengd, dus je ziet de meest mooie combinaties van vele kleuren bruin, geel, rood en toch ook groen vanwege de naaldbomen die veelal ook onderdeel uitmaken van het bos. We raakten niet uitgekeken!
Als alles meezit zijn we morgenavond thuis.