maandag, oktober 23, 2006

Reisdag

Zondag 22 oktober

We hadden een wat onrustige nacht. Om te beginnen nogal wat getoeter om ons heen, maar vooral ook heel veel stortbuien. Vanochtend zijn we in de regen vertrokken, dat was deze reis de eerste keer. Het is maar goed dat we gisteren Pompeï al in waren geweest, op een dag als vandaag waren we echt niet gegaan.
Direct nadat we vertrokken, werden we geconfronteerd met wat waarschijnlijk een echt staaltje Italiaans verkeersmanagement zal zijn. We reden naar de dichtstbijzijnde oprit van de autostrada richting Napels; afgesloten. Kan gebeuren. Op naar de volgende. Hier geen probleem, we dokken 1.80 euro tol en gaan op weg naar Napels. Een paar kilometer verderop, is de autostrada zelf afgesloten, moeten we van de weg af en zijn we weer terug waar we begonnen waren. Geen bord, aanwijzing of wat dan ook! Echt geen een! Ook niet hoe je wel verder moet! Het eind van het liedje was dat we meer dan een uur en tientallen kilometers omgereden zijn om weer in de juiste richting te komen.
Het enige opvallende van de tocht vandaag was dat we voorbij gereden werden door een bekende camper, de Duitsers uit Sicilië! Die waren kennelijk eerder van het eiland vertrokken dan dat ze van plan waren. We hebben uitgebreid naar elkaar gezwaaid. Sterk hoor, echt een kleine wereld.

We staan nu op een camping ten noorden van Florence, net nog in Toscane. We zijn hier de enige klant en werden met open armen door bazin en baas ontvangen, of beter gezegd binnengehaald. We werden nadrukkelijk uitgenodigd vanavond te komen eten in hun restaurantje. Nu, natuurlijk wilden we dat! Antipasti, primo piatto, secondo piatto, il dolce (dessert voor niet ingewijden) en als laatste een doppio. Het was heerlijk, we hebben ons net terug gesleept naar de camper. Morgen weer een volgende stap op weg naar huis.

Helaas vanavond geen communicatiemogelijkheden, hopelijk morgen beter.